Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Capitolul 4.7. Variabile registru

In jos

Capitolul 4.7. Variabile registru Empty Capitolul 4.7. Variabile registru

Mesaj  zooky Mier Mar 18, 2009 12:20 pm

A patra si ultima clasa de stocari este denumita registru. O declaratie de registru avertizeaza compilatorul ca variabila in chestiune va fi folosita din greu. Cind este posibil, variabilele registru se plaseaza in registrii calculatorului; cea ce va genera programe mai scurte si mai rapide.

Declaratia de registru este de forma:

register int x;
register char c;

si asa mai departe; partea "int" poate fi omisa. Declaratia de registru poate fi aplicata numai variabilelor automate si parametrilor formali ai unei functii. In acest ultim caz, declaratia este de forma:

f(c,n)
register int c,n;
{
register int i;
...
}

In practica exista anumite restrictii asupra vriabilelor registru , reflectind realitatea hardware-ului de suport. Numai citeva vriabile din fiecare functie pot fi pastrate in registri si numai anumite tipuri sint permise. Cuvintul "register" este ignorat cind apare in exces sau in declaratii nepermise. In plus, nu este posibila aflarea adresei unei variabile registru (o topica ce va fi acoperita in capitolul 5). Restrictiile specifice variaza de la un calculator la altul; de exemplu pentru PDP11, numai primele trei declaratii de registru sint efective intr-o functie iar tipurile lor pot fi int,char, sau pointer.
zooky
zooky
Moderator
Moderator

Numarul mesajelor : 147
Data de inscriere : 15/03/2009
Varsta : 31
Localizare : Cernatesti City

https://e-learning.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum